wizz air, record absolut de pasageri

Wizz Air a sarbatorit la Cluj recordul de 80 milioane de pasageri transportati in Romania

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global, sărbătorește un moment istoric: 80 de milioane de pasageri în România. Acest punct de reper subliniază angajamentul profund al companiei de a oferi experiențe de călătorie excepționale și încrederea a milioane de pasageri care au ales Wizz Air pentru aventurile lor.

Recunoștință și premii pentru pasagerul cu numărul 80 de milioane

În semn de recunoștință pentru această realizare remarcabilă, Wizz Air a oferit un voucher special norocosului pasager cu numărul 80 de milioane, care a călătorit pe zborul de ieri de la Palma de Mallorca către Cluj-Napoca.

Un partener de încredere pentru România de mai bine de 17 ani

De la primul său zbor din România în 2006, Wizz Air a devenit principalul jucător pe piața aeriană din țară, operând 35 de aeronave la bazele sale din Cluj-Napoca, Craiova, București, Sibiu, Iași și Timișoara. Compania a contribuit la crearea a peste 60.000 de locuri de muncă în industrie și a dezvoltat o rețea vastă care include 75 de destinații din 24 de țări.

Extindere continuă și noi conexiuni

Wizz Air rămâne dedicată conexiunilor internaționale pentru călătorii români. Recent, au fost lansate noi rute, inclusiv zboruri de la București către Luxemburg, de la Brașov către Londra și Dortmund, precum și de la Craiova către Dortmund. În plus, compania va opera zboruri către Tirana din București începând cu luna octombrie, oferind călătorilor și mai multe opțiuni de a explora lumea.

Citeste si Zboruri Cluj-Zurich incepind din 2024

Investiții majore pentru viitor

Prin investiții strategice de peste 3,5 miliarde de euro și o atenție deosebită acordată pasagerilor români, Wizz Air rămâne pe poziția sa de lider. Lansarea de noi rute este doar un aspect al misiunii continue a companiei aeriene de a le oferi călătorilor șansa de a descoperi noi destinații, de a se reuni cu cei dragi și de a crea amintiri de neuitat.

Wizz Air continuă să construiască și mai mult pe această realizare de excepție. Cu angajamentul său ferm de a consolida poziția și de a servi ca punte de legătură între oameni și locuri, compania aerea va continua să ofere călătoriilor oportunități fără limite. Este o poveste de succes în creștere și conexiuni internaționale care nu încetează să evolueze.

Robert Carey, președintele Wizz Air, a spus: „Pe măsură ce sărbătorim un moment de referință incredibil în România, după ce am transportat 80 de milioane de pasageri de la începutul operațiunilor noastre aici, ne reafirmăm angajamentul față de valorile accesibilității și sustenabilității. Această realizare înseamnă mai mult decât un număr, reprezintă o dovadă a devotamentului neclintit al Wizz Air de a face călătoriile accesibile pentru toți. Cu fiecare zbor, stabilim noi conexiuni și creăm amintiri. Suntem foarte mândri de această realizare, rămânem ferm dedicați unor viitoare etape și mai remarcabile, precum și întâmpinării mai multor pasageri la bordul flotei noastre sustenabile.”

David Ciceo, Director General, Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a declarat cu această ocazie: „Felicităm compania Wizz Air pentru atingerea acestei borne semnificative de pasageri transportaţi în România şi suntem încântaţi de faptul că am putut să îl întâmpinăm la Aeroportul Internaţional Cluj, pe pasagerul cu numărul 80 de milioane. Apreciem în mod deosebit conduita companiei aeriene Wizz Air care şi-a manifestat încă din 2007 şi îşi menţine până în prezent, angajamentul ferm pentru dezvoltarea operaţiunilor sale de pe aeroportul clujean, unde are înregistraţi aproximativ 17,5 milioane de pasageri de la primul zbor. Le dorim mult succes în continuare în creşterea reţelei de destinaţii oferite din România şi în special de pe Aeroportul Internaţional Cluj.”

Despre Wizz Air

Wizz Air, compania aeriană ultra-low-cost cu cea mai rapidă creștere din Europa, operează o flotă de 185 de aeronave Airbus A320 și A321. O echipă de profesioniști în aviație asigură servicii superioare și tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 51,1 milioane de pasageri în anul financiar F23, care s-a încheiat pe 31 martie 2023. Wizz Air este listată la Bursa de Valori din Londra cu abrevierea WIZZ. Compania a fost numită recent una dintre cele mai sigure zece companii aeriene din lume de către airlineratings.com, singura agenție mondială de siguranță și rating de produse, iar în 2019 și 2023 – „Compania aeriană a anului” de către Air Transport Awards, cele mai dorite premii internaționale pe care le pot primii profesioniștii sau companiile, premii ce recunosc persoanele și companiile care s-au remarcat prin rezultate extraordinare, inovații și servicii superioare. De asemenea, Wizz Air a fost recunoscută drept „Cea mai sustenabilă companie aeriană low-cost” în cadrul World Finance Sustainability Awards 2021-2023 și a primit distincția „Global Environmental Sustainability Airline Group of the Year” în cadrul CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence 2022.